ورق رنگی یکی از محصولات پر استفاده در ساخت و ساز است. این ورق ها در داخل کشور تولید میشوند اما نمونههای وارداتی نیز با قیمتهای متفاوت در بازار موجود است. به علت استفاده زیاد از این محصول در صنعت ساختمان، محاسبه دقیق قیمت ورق رنگی برای بودجه بندی بهتر، دارای اهمیت است.
در ادامه ضمن معرفی انواع ورق رنگی و کاربردهای آن، نحوه محاسبه و قیمتگذاری این ورق و مزایای استعلام آنلاین قیمت قبل از خرید را نیز بررسی کرده ایم.
مشخصات ورق رنگی
ورق رنگی در واقع یک نوع ورق گالوانیزه است که سطح آن با استفاده از رنگهای کوره پوشانده میشود. این ورقها در رنگهای مختلف به بازار عرضه میشود. ورقهای رنگی معمولا در عرضهای 100 تا 125 سانتی متری تولید میشود. این دو نوع ورق رنگی در بازار با نامهای ورق رنگی عرض کوتاه و ورق رنگی عرض بلند شناخته میشوند. ورقهای رنگی به صورت رولی و بریده شده در اختیار مشتری قرار میگیرد.
پروسه تولید ورق رنگی نسبت به ورق گالوانیزه طولانیتر است. بعد از رنگ کاری کورهای، برای حذف چربی و ناخالصیها، ابتدا ورقها را شسته و سپس برسکاری میکنند. بعد از این مراحل ورقها با استفاده از روش هوادهی خشک شده و در اختیار مراکز فروش گذاشته میشوند.
کاربردهای ورق رنگی در صنعت و ساخت و ساز
ورق رنگی در ساخت و سازها به وفور استفاده میشود. این استفاده به خصوص در سقفهای شیروانی در مناطق پربارش بیشتر است. همچنین در صنعت نیز از این نوع ورق استفاده میشود. این استفاده در ساخت غذاسازهای حرارتی مانند مایکروویوها و ساخت کانکس و کانتینر بیشتر به چشم میخورد. در ساخت حوضچه و سازههای صنعتی و ساختمانی نیز از ورق رنگی و ورق رنگی شیروانی استفاده میشود.
چرا قیمت ورق رنگی شیروانی متفاوت است؟
ورق رنگی شیروانی نوعی از ورق رنگی با قابلیت بیشتر است و طبیعی است که قیمت ورق رنگی شیروانی متفاوت از قیمت ورق رنگی ساده باشد. ورق شیروانی الگوها و موجهای متناوبی به صورت طولی دارد و ظاهری متفاوت به سازه استفاده شده میبخشد. این الگوها به صورت موازی تکرار میشوند تا کارایی این ورق نیز نسبت به سایر ورقهای رنگی مانند ورق رنگی طرح سفال و ورق رنگی کرکرهای بیشتر شود.
قیمت ورق رنگی چگونه تعیین میشود؟
قیمت ورق رنگی و قیمت ورق رنگی شیروانی با توجه به تولید داخلی و وارداتی بودن متفاوت است. همچنین قیمت ارز و میزان عرضه و تقاضا در بازار آهن نیز بر قیمت این دو محصول تاثیر میگذارد. علاوه بر این نوع فلز و آلیاژ استفاده شده در ورق رنگی و ضخامت ورق نیز بر افزایش یا کاهش قیمت آن مؤثر است. این ورقها در ضخامت 0.25 تا 0.6 میلی متر به بازار عرضه میشوند.
همچنین بسته به اینکه شما ورق رنگی را به صورت رولی یا بریده شده و فابریک تهیه کنید، ممکن است با تفاوت قیمتی مواجه شوید. هزینه تبدیل ورق رنگی به ورق کرکرهای، ورق سینوسی، ورق پالرمو و ورق طرح سفال نیز، قیمت ورق رنگی را افزایش میدهد.
و سوال نهایی؛ ورق رنگی ایرانی بهتر است یا چینی؟
هم اکنون شرکتهای هفت الماس و فولاد مبارکه اصفهان اقدام به تولید و عرضه انواع ورق رنگی میکنند. در بین تولیدکنندههای داخلی ورق رنگی هفت الماس از کیفیت بهتری برخوردار است. به همین دلیل قیمت ورق رنگی هفت الماس بالاتر از ورق رنگی فولاد مبارکه است. ورق رنگی چینی نیز از کیفیت قابل قبولی برخوردار است اما رغبت برای خرید ورق داخلی در بازار بیشتر است.